Spaanse Tortilla
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 700 g vastkokende aardappels
- 1 grote ui
- 5 eieren
- Peper en zout
- Zonnebloem of olijfolie
- Scheutje room
- Rode paprika
- Gekookte hamblokjes
- Oregano
- Paprikapoeder
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakkjes. Snipper de ui, verwijder de zaakdlijsten van de paprika en snij in blokjes
Gaar de aardappels ligt in licht gezouten water, dep goed droog.
Verhit de olie in een grote diepe pan. Bak hierin de aardappelschijfjes en voeg de ui toe laat nog even samen bakken.
Klop de eieren los, voeg een scheutje room toe en kruid af met peper en zout, oregano en paprikapoeder.
Giet het eiermengsel over de aardappelen en ui.
Zet een deksel op de pan en het vuur laag en laat de eieren garen tot het ei gestold is.
Keer de aardappeltortilla om en laat ook deze zijde even bruinen.