DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Galette Bretonne

Hoeveelheid

4 personen

Ingrediënten

  • 100 g tarwebloem of speltbloem
  • 300 g boekweitbloem
  • 600 ml lactosevrije melk
  • 200 ml blond tafelbier
  • 8 eieren
  • 200 g gemalen kaas (gruyere of emmental)
  • 200 g gekookte ham
  • boter
  • zout

Bereidingswijze

  • Maak het deeg voor de galetten, door de bloem, melk, tafelbier en de helft van de eieren te mixen. Voeg een snuifje zout toe
  • Bak de 4 overige spiegeleieren in een pan met boter
  • Bak in een andere pan met boter 4 pannenkoeken
  • Leg op elke (warme) pannenkoek wat gemalen kaas, een sneetje ham en een spiegelei op.
  • Vouw de pannekoek dicht zoals een enveloppe
Met dank aan Dagelijkse Kost